BeNeDota X Cactoes LAN Post Game

Één week geleden is de Benedota Community terug gegaan naar 2010 door samen met de Cactoes Community een ouderwets LAN weekend te organiseren in Eindhoven. Op de vrijdag was het al meteen een drukte van jewelste wanneer schermen werden opgetuigd en kabels werden getrokken. Toen iedereen eenmaal zijn alles fatsoenlijk opgetuigd had begon op de vrijdagavond al de eerste competitie van het weekend. Een heuse breinstrijd vond plaats waar onze ex-hoofdadmin en vlaamse schoonheid Frank uiteindelijk de winst pakte in de Benedota Pubquiz.

Nadat iedereen tot diep in de nacht pub games heeft zitten te spelen van vrijdagavond tot zaterdagochtend, was het een snel rondje door de douche en op naar de volgende uitdaging. Het rekruteren van spelers voor het Mixtoernooi. Waarbij na veel spanning en sensatie het uiteindelijk Bayo was die met zijn aankomst ervoor zorgde dat we genoeg spelers hadden voor 7 teams. Het toernooi kon beginnen en al snel was het duidelijk dat alle teams ontzettend dicht bij elkaar zaten. Maar voordat er sterke conclusies getrokken konden worden was het tijd voor hoog bezoek, want naast Bayo was ook Sheever nu aanwezig in het gebouw. Iedereen werd bij elkaar geroepen en het grootste deel van de middag bestond plotseling uit een spervuur van vragen richting de Nederlandse panel host. Vragen die met veel plezier en enthousiasme werden beantwoord en ervoor zorgde dat we een prachtige middag hadden samen. Als je het nog op je eigen gemakje terug wil zien, de hele sessie is terug te vinden op Youtube.

Na deze kleine intermissie is het mixtoernooi weer hervat. Waarbij naar veel bloed zweet en tranen, en een first pick Clockwork in alle door hen gespeeld games, Keen Gaming Vitality er met de winst vandoor ging. Het team bestaande uit Blueye, _Drype_, Buddy Primate, JustSmile en Lt. Cheese heeft geen enkele game verloren. Vanuit een sterke laning phase wisten ze keer op keer de game onder controle te houden, en weinig ruimte weg te geven aan hun tegenstanders. Zelfs de Invoker van Axysys kon het team niet van de winst afhouden.

Het mixtoernooi achter ons latende kwam er daarna een polonaise aan pizzadozen en drankjes naar binnen. Terwijl deze werden genuttigd vermaakte iedereen zich enorm door pub games, de TI qualifier stream of elkaars wilde verhalen. En voordat we het wisten sloeg de klok 3 maal in de nacht, en begon men zich langzaam naar de slaapzaal te bewegen.

De zondagochtend daarna was rustig en ook het moment dat iedereen langzaam het paradijs begon te verlaten. Maar niet voordat Axsysys beloond kon worden voor zijn geweldige Dota performance in zijn pubs tijdens de LAN. Een performance die niet alleen bekroond werd met een Rampage, maar ook de titel van Benedota X Cactoes Pubmaster.

Al met al heeft iedereen genoten van het evenement, en wordt er gefluisterd over een vervolg in de toekomst. Gelukkig hebben we al snel meer BeNeDota fun times in aantocht, met zowel een nieuw mixtoernooi en TI finals watch party in de maak. Maar voor details daarover, moet iedereen nog eventjes geduld hebben 😉