IESF Esports World Championship Announcement

Gisteren brachten we jullie op de hoogte van de nieuwe nationale Dota competitie van de Esports Nederland. Maar ook internationale Dota glory licht nu voor het grijpen!

Hup Holland Hup! Op 15 November zal in Israël de 12de editie van het Esports Wereldkampioenschap van de Internationale Esports Federatie plaatsvinden, waarbij Dota 2 een van de gespeelde games zal zijn. Daarom organiseren wij van BeNeDota een kwalificatie toernooi om te bepalen wat het beste Dota team in Nederland is en Nederland mag vertegenwoordigen op dit toernooi.

Iedereen met een Nederlands paspoort is welkom om mee te doen met de vier open kwalificatierondes. Deze zullen plaatsvinden op 16, 23 en 30 augustus en 6 september. En er zal vanaf 13:00 worden gespeeld op het Esportsnederland online platform. De open kwalificatierondes zijn single elimination BO1 games.

De vier winnaars van deze kwalificatierondes zullen later tegen elkaar strijden in één grote finale. Het is nog onbekend of deze offline of online gespeeld zal worden en op welke datum precies. Hier wordt nog over gesproken.

De winnaar van deze finale zal daarna mee mogen doen met de online Europese kwalificatie, waar ze mogen bewijzen of ze goed genoeg zijn voor het eindtoernooi in Israël, en zal je op kosten van de IESF wordt uitgevlogen naar Eilat!

Het wordt dus tijd om te laten zien wat de Nederlandse Dota speler in zijn mars heeft. Maak een team, meld je aan, en laat die leeuw niet in zijn hempie staan!

Ronde 1, 16 augustus
Ronde 2, 23 augustus
Ronde 3, 30 augustus
Ronde 4, 06 september

Meer informatie over het IESF wereldkampioenschap vind je hier.

Belangrijk!

Deze kwalificatie is dus specifiek voor de Nederlandse Dota spelers. Voor de Belgische kwalificatie zal iets anders geregeld worden.

Back to overview