EGA Dota2 Mix Toernooi Terugblik (Dutch only)

Alphen A/D Rijn, 29/06 - Buiten schijnt de zon hevig, maar daar heeft de BeNeDota community vandaag totaal geen aandacht voor. Want vandaag is het tijd voor het eerste BeNeDota mix toernooi in samenwerking met de Esports Game Arena. Spelers druppelen één voor één binnen, iedereen wil graag eerst even Ringe knuffelen terwijl de crew druk bezig is om de laatste voorbereidingen te treffen. Nadat de nieuwe patch geïnstalleerd is en de teams gevormd zijn, waren we, iets later dan gepland, klaar om te beginnen.

We speelden volgens het major format. Eerst een GSL group stage om de seeding te bepalen die daarna in een double elimination bracket gebruikt wordt. Alle wedstrijden werden in een BO1 gespeeld. Waar de Brandende Zieltjes al meteen On Fire waren en vlug afrekenen met De Stuntelaars in de eerste game van de dag. De 2 andere teams vochten meteen een harde strijd. Een strijd waarin De Treurlingen ondanks Cash zijn Ursa op treurige wijze uiteindelijk hun voordeel vergooiden en de winst naar 4 Guys and 1 Grill ging.

De Brandende Zieltjes bleven door branden. Ook hun volgende wedstrijd wisten ze te winnen en zo verkregen ze de eerste plek in de winners bracket. Na wat gestuntel van de Stuntelaars met Tabi zijn Terrorblade mochten De Treurlingen het dan opnieuw opnemen tegen 4 Guys and 1 Grill. Een wedstrijd waarbij ze met met een geduld waar Alliance zelfs niet aan kan tippen, de game met een big Cash Anti-Mage in hun voordeel hebben kunnen beslissen.

In de bracket stage waren de Brandende Zieltjes gebrand op die eerste finaleplek. Thijs Thijs wist met zijn specialiteit van het toernooi, de offlane Omniknight, Cash zijn Slark vanaf het begin af aan dwars te zitten. In zulke mate dat Cash nooit genoeg cash had en Fya en Ringe de game in hun voordeel konden beslissen met sterke performances op de Sven en Ember Spirit.

Ondertussen hadden De Stuntelaars in de lower bracket hun laatste kans om verder te komen in het toernooi. Maar ook hier stuntelde ze ondanks de meepo van Machiavelli weer verder. Skullcandy zijn Viper was als een muur waar hij niet langs kon komen. Waardoor De Stuntelaars helaas de 4de en laatste plek in het toernooi hadden bereikt.

Vervolgens kregen we een 3de match tussen De Treurlingen en 4 Guys and 1 Grill. Een matchup die beide teams al èèn keer hadden gewonnen. De beslissing wie het betere team was, zou hier dan ook vallen. In de strijd voor de laatste finaleplek. Echter ook in deze wedstrijd wist het team van YDF geen antwoord te vinden op de enorme cash die Cash bij elkaar had verzameld op zijn Medusa. En wisten De Treurlingen in een handomdraai hun plek in de finale veilig te stellen.

Het was nu ondertussen al avond. Een aantal spelers hadden de Esports Game Arena al verlaten. Maar de finale stond op het punt om te beginnen. De Treurlingen kregen hulp van Skullcandy die hun midlaner ging vervangen omdat hij eerder weg moest, maar dan mocht de pret niet drukken. De Brandende Zieltjes die tot dan toe ongeslagen waren, besloten om het roer om te gooien. Ze lieten in tegenstelling tot de andere games Fya draften. Helaas pakte deze tactiek niet helemaal goed voor ze uit. Meesterdrafter Mythron wist de lanes zo neer te zetten dat zijn team alle lanes won, wat de game heel moeilijk maakte voor De Brandende Zieltjes. Burning Soul en Ringe zette alles op alles met een paar mooie plays in de midgame, maar het mocht niet baten. De laning stage had Cash weer in zijn favoriete positie gelanceerd boven aan de networth graph. En wist de winst voor zijn team veilig te stellen.

De Treurlingen hebben de meeste games van iedereen moeten spelen. Maar deze ervaring heeft ze uiteindelijk ook winst bezorgd. Hiermee waren Cash, Machiabuddy, Wiliboy, Mythron en Guus de eerste winnaars van het BeNeDota Mix toernooi. En mochten ieders een MSI muis en 25 euro mee naar huis nemen. Met een grote shoutout voor hun standin Skullcandy in de finale natuurlijk. Gefeliciteerd met jullie winst, en wie weet tot een volgende editie van dit toernooi!

Back to overview