BeNeDota League Season 5 zit erop!

Het 5e seizoen van de BeNeDota league zit erop!
In de eerste divisie zijn er 9 speeldagen afgewerkt en hebben alle teams elkaar bekampt. Team Synergy viel jammer genoeg halverwege het seizoen uit, maar dat betekende dat de overblijvende 8 teams allemaal aanspraak konden maken op een deel van de prijzenpot, dankzij Koensulting!
De beslissende wedstrijd voor de eerste plek werd op de laatste speeldag gespeeld, en daar haalde Bloemkool het van Erethia. Bloemkool kennen we van Davai Lama en Yuma, die ook onderdeel uitmaken van het nationale team van België voor IeSF. Zij winnen dus de 500€ met hun eerste plek, proficiat!
In de tweede divisie stonden de 2 teams die reeds het hele seizoen domineerden tegenover elkaar in de finale. Gluteus Maximus kon in de upper bracket finale nog winnen van Bigson5, maar dit konden ze niet herhalen in de Grand Final. Proficiat aan Bigson5!

Enkele weetjes over dit seizoen:

  • Bloemkool contesteerde de meeste heroes in hun 16 games: 74 heroes werden gepickt of gebanned
  • Grimstroke is de meest gespeelde hero dit seizoen, gevolgd door Juggernaut, Mars, Tusk en Rubick
  • Van alle heroes met 7 of meer games, heeft Timbersaw als enige een win rate van 100%! Earth Spirit met 87.5% en Spirit Breaker met 85.71% win rate vervolledigen de top 3
  • Yuma heeft de hoogste average KDA van alle spelers, met gemiddeld 22.75 verspreid over zijn 6 games. Van de spelers met 10 of meer games, is het Davai Lama die het hoogste scoort met 7.5 KDA
  • Van de spelers met minstens 10 games ging Williboy gemiddeld het vaakst dood per game: 11.3 deaths
  • Questionmark haalde het hoogste average aan Last Hits met gemiddeld 401 last hits per game. Nice! Hij bleef Yopta voor die gemiddeld 345.6 last hits per game haalde. Zij haalden ook de hoogste average GPM & XPM
  • de langste game werd gespeeld tussen Team Pepega en Cactoes: 1h14m27s
  • de kortste game werd gespeeld tussen Bloemkool en cRINGE fest: 15m50s

Dit seizoen werd ook getekend door regels die niet duidelijk of strikt genoeg waren. Daarom zullen vanaf volgend seizoen de regels aangepast worden, zodat er geen ruimte meer is voor interpretaties. Hierdoor zullen de regels ook strikter opgevolgd worden!
De team samenstelling voor zowel divisie 1 als de lagere divisies zullen strikter afgelijnd worden.
Vanaf volgend seizoen willen we ook proberen om de speeltijden duidelijker te maken voor de casters: nu was het exacte tijdstip vaak op het laatste moment pas duidelijk, zodat casts moeilijk (of niet) ingepland konden worden. Dat moet allemaal beter kunnen, dus ook daar wordt allemaal aan gewerkt!

We zijn dus druk bezig met het voorbereiden van een nieuw seizoen! Verwacht in de 2e helft van 2021 dus een nieuwe kans om de titel van de BeNeDota league te veroveren!

Graag willen we nogmaals onze hoofdsponsor Koensulting bedanken voor het mogelijk maken van dit seizoen, samen met alle andere donateurs

Back to overview